14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Sectorului 6: Promenada Lacului Morii va fi amenajată cu 15,6 milioane de lei

Foto: Agerpres

A fost anunțat că promenada Lacului Morii va fi amenajată cu 15,6 milioane de lei. Această decizie s-a luat după ce Consiliul Local a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre în acest sens.

Hotărârea pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici la faza de Proiect tehnic de execuţie pentru acest obiectiv de investiţii a fost adoptată cu 24 de voturi pentru.

“Reintegrarea urbană şi reamenajarea promenadei Lacului Morii cu o lungime de 2.155 ml, prin extinderea suprafeţelor de spaţii verzi şi amenajarea unor spaţii de agrement, reprezintă în continuare o prioritate pentru autoritatea locală. Acest proiect vizează reintegrarea zonei în circuitul de agrement destinat locuitorilor din cartierele din apropiere (Crângaşi, Giuleşti, Militari), localizate într-una din cele mai aglomerate zone din Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti. Urmare a întocmirii proiectului tehnic, s-a constatat necesitatea actualizării documentaţiei tehnico-economice, valoarea totală de investiţie fiind de 15.666.332,73 de lei, TVA inclus, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 9 luni” se arată în  referatul de aprobare al hotărârii.

În acest fel, se actualizează indicatorii tehnico-economici aprobaţi prin hotărârea Consiliului Local nr. 100 din martie 2019, conform căreia valoarea estimată  inițial a investiţiei era de aproape 23 de milioane de lei, cu TVA.

“În esenţă este vorba de o optimizare a costurilor la amenajarea peisagistică de pe Lacul Morii. Asta ne va permite să dăm drumul la licitaţie, preţul să fie mai bun şi calitatea lucrărilor un pic mai bună”, a declarat  primarul Ciprian Ciucu.

În plus, primarul a mai susținut că a discutat miercuri cu primarul general, Nicuşor Dan, precizând că au agreat ideea unui concurs de soluţii pentru insula de pe Lacul Morii.