18 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primaria Sectorului 6: Bugetul Sectorului 6 pe 2023 depăşeşte 2 miliarde de lei, 51% fiind pentru investiţii

Foto: Agerpres

 

Bugetul Sectorului 6 pe anul 2023  chiar  2 miliarde de lei, iar “un procent record” de 51% din sumă  va fi alocat  investiţiilor, a spus primarul Ciprian Ciucu, după adoptarea proiectului de buget de către Consiliul Local.

Edilul Sectorului 6  susține că acesta reprezintă “cel mai mare buget din istoria Sectorului 6”.

“Din investiţii, cea mai mare parte merge în sistemul de educaţie, deoarece construim şcoli, grădiniţe, creşe, şi o altă parte merge pe câteva investiţii importante pe care le avem, printre care: în zona de salubritate, o să avem 1.000 de puncte de colectare selectivă (…); este un buget care va merge foarte mult şi pe recuperarea spaţiilor foste industriale, pe care le transformăm în parcuri noi, cum ar fi Parcul Liniei”, a spus Ciprian Ciucu, potrovit unui comunicat Agerpres. 

El a precizat că investiţia în educaţie pe partea de funcţionare şi investiţii reprezintă circa 370 de milioane de lei.

În altă ordine de idei, a menţionat că pentru puncte de colectare selectivă sunt 86 de milioane de lei, la care se adaugă şi ceea ce vor accesa reprezentanţii autorităţii locale de la Ministerul Mediului.

Potrivit edilului Ciprian Ciucu, o altă investiţie se referă la un sistem de supraveghere video cu 3.000 de camere în Sectorul 6 pentru a creşte capacitatea de intervenţie a Poliţiei Locale. Are o valoare de circa 20 de milioane de lei şi se va finaliza anul acesta.

Pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe sunt prevăzuţi peste 200 de milioane de lei, conform datelor primăriei locale.

Print Friendly, PDF & Email