12 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Sectorului 6: Aproape 450 de garaje vor fi demolate pentru a construi 670 de locuri de parcare

Foto: Agerpres

Aproape 450 de garaje vor fi demolate în Sectorul 6 pentru a crea circa 670 de locuri de parcare, a informat, luni, administraţia locală, printr-un comunicat prealuat de  AGERPRES.

Potrivit primăriei, au fost identificate 446 de garaje pe domeniul public în Sectorul 6, multe dintre ele s-au dovedit a fi construite fără autorizaţie.

O parte dintre acestea (95) au fost deja demolate, în perioada mai – decembrie 2021, iar pentru alte 32 situate pe Strada Parva s-a emis dispoziţie de primar pentru ca mai apoi să fie dărâmate. Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 a început luni demolarea acestora, astfel că, până la sfârşitul săptămânii, terenul de circa 660 de metri pătraţi va fi liber.

Urmează ca spaţiul să fie curăţat,  apoi vor fi plantaţi 15 arbori, va fi însămânţat gazon, vor fi montate indicatoare rutiere şi vor fi amenajate 41 de locuri de parcare.

În  privința a 319 de garaje, Poliţia Locală Sector 6 a emis înştiinţări ocupanţilor în vederea dezafectării. Unele garaje  erau construite ilegal, altele ocupă abuziv domeniul public, având în vedere că ultima reînnoire a contractelor cu ADPDU a fost încheiată în ianuarie 2009, precizează Primăria Sectorului 6.

Cele mai multe au fost construite în anii ’90, dintre care 163 cu autorizaţie emisă de Primăria Municipiului Bucureşti, iar chiriaşii plătesc o sumă modică – între 40 de bani şi 1 leu pe zi pentru utilizarea a 20 de metri pătraţi, cât este suprafaţa unui garaj.

Tarifele sunt stabilite de către Primăria Capitalei, prin votul consilierilor municipali. Ultimul document care reglementează costurile locurilor de parcare de reşedinţă este Hotărârea CGMB 105/2021 privind stabilirea taxelor anuale pentru 2022. Toţi foştii deţinători de garaje au prioritate în Sectorul 6 pentru acordarea locurilor de parcare de reşedinţă.

Print Friendly, PDF & Email