Primăria Sectorului 5, sumă colosală pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Foto: hotnews.ro

Primăria Sectorului 5, condusă de primarul Daniel Florea, va da 4 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit hotnews.ro.

Se pare că banii sunt alocați din bugetul instituției pe anul 2019. Primăria Sectorului 1 a vrut și ea să dea 10 milioane de lei în această toamnă pentru lăcașul de cult, dar proiectul nu a fost aprobat în Consiliul Local deoarece acolo PSD nu are majoritate.

Patriarhia Română spunea că pentru Catedrala Mânturii Neamului a fost cheltuită suma de 110 milioane de euro, cu tot cu TVA. “Din această sumă, un procent de aproximativ 25% provine din donații, restul reprezentând sprijinul financiar oferit de autoritățile administrației publice centrale și locale în baza prevederilor unor acte normative”, au transmis reprezentanții Patriarhiei Române.

Suma totală acordată de statul român în ultimul deceniu Bisericii Ortodoxe pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului depășește însă pragul de 121 de milioane de euro.

Guvernul a contribuit cu peste 82 de milioane de euro, iar Primăria Capitalei cu mai bine de 18 milioane de euro. Sectoarele 1, 2 și 5 cu peste 6 milioane de euro fiecare, tot pentru sprijinul acordat Bisericii.