14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Sectorului 5 are o nouă platformă digitală

Foto: Agerpres

De acum, primăria Sectorului 5 are o nouă platformă digitală, care le oferă cetăţenilor mai multe operaţiuni online.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, preluat Agerpres, cetăţenii  au acum posibilitatea să  depună unele documente online precum : înrolare în sistem, cerere şi eliberare de certificat fiscal, declaraţie şi decizie de impunere pentru autoturism, precum şi pentru clădiri şi terenuri, declaraţie şi decizie de scoatere din evidenţă pentru auto, alte tipuri de formulare electronice, depunere de cereri online la registratură.

Totodată, cetăţenii îşi vor putea face programări prin intermediul site-ului pentru eliberarea unor documente, cum ar fi certificatele de naştere sau cărţile de identitate. În acest mod, potrivit primăriei, se vor evita cozile care obişnuiau să se formeze la sediul Serviciului Evidenţa Populaţiei din bulevardul George Coşbuc. Cuplurile care îşi doresc să se căsătorească vor putea să se programeze online la Starea Civilă pentru depunerea documentelor.

În plus,  acum contribuabilul este înștiințat în mod automat despre stadiul cererii şi poate accesa o secţiune de comunicare cu inspectorii alocaţi rezolvării cererilor în curs.

Platforma este integrată 100% cu sistemul intern al instituţiei, conduce la scurtarea timpului petrecut de un funcţionar pentru rezolvarea unei solicitări, prin automatizarea fluxului de prelucrare a solicitărilor, alocare automată a numărului de înregistrare pe documente. Documentele sunt emise de platformă, din două click-uri Validează/ Generează, fără să fie nevoie operarea efectivă a documentelor.