Primăria Sectorului 4: Școlile și liceele au fost dezinfectate

Primăria sectorului 4 a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă transmis de Agerpres, că școlile și liceele din sector au fost dezinfectate și au fost dotate cu toate materialele de igienă necesare. În acest fel elevii din ani terminali și cadrele didactice  se pot întoarce în siguranță la cursurile de pregătire pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

De asemenea, astfel de măsuri au fost luate și în cazul grădinițelor, deși acestea vor rămâne închise până în septembrie. În total au fost dezinfectate 107 corpuri de clădire, cu o suprafață totală de 222.400 de metri pătraţi.

Dezinfecția a fost asigurată de Direcţia de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4.

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4 a spus:“În campania amplă de dezinfecţie realizată de Primăria Sectorului 4 de la declanşarea stării de urgenţă au fost incluse, evident cu prioritate, unităţile de învăţământ. (…) Aşa cum am acţionat în întreg sectorul 4, fie că vorbim despre străzi, parcuri, locuri de joacă ori scări de bloc, şi în cazul unităţilor de învăţământ am folosit dezinfectant care nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate şi este prietenos cu mediul. Mai exact, a fost utilizat peroxid de hidrogen, dezinfecţia fiind realizată prin nebulizare. Dezinfecţia este doar o primă măsură pentru ca elevii noştri din anii terminali şi cadrele didactice să poată începe, din 2 iunie, cursurile de pregătire pentru examenele naţionale “.