Primăria Sectorului 4 prezintă măsurile de siguranță adoptate în școlile din sector

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a prezentat care sunt măsurile pe care primăria le-a implementat în vederea primirii elevilor care vor începe săptămâna viitoare pregătirea în școală.

Primarul Daniel Băluță a declarat: “Pentru cele aproximativ 40 de şcoli în care vom începe cursurile, am luat următoarele măsuri: primul lucrul pe care-l facem odată cu intrarea este marcarea distanţei sociale (poate nu este cel mai fericit termen, pentru că distanţa socială este una, distanţa fizică este alta, o voi numi din acest motiv distanţă fizică), distanţa fizică este marcată de la momentul în care se intră în şcoală, în curte, până când intrăm în incinta şcolii, este marcată realizând această distanţare de circa doi metri”, se arată într-un comunicat preluat de Agerpres.

De asemenea, primarul a mai menționat că la intrarea în curtea unităților școlare va fi montat un tunel dezinfectant, în unitățile cu număr mai mare de elevi, iar în curte vor fi marcaje care să le indice elevilor distanţa pe care trebuie să o păstreze între ei. Și în incita școlilor, elevii vor avea marcate trasee cu roșu pentru intrarea în sălile de curs, iar cu albastru vor fi parcate cele spre ieșire.

În sălile de clasă vor fi montate separatoare din plexiglas pe băncile elevilor. După susținerea fiecărei ore, băncile și separatorul vor fi dezinfectate. La intrarea în sala de clasă  vor fi disponibile dispensere cu dezinfectant pentru profesori și elevi.Printre aceste măsuri se prevede și faptul că pe parcursul programului școlar va exista personal medical la intrarea în unitățile școlare.

Primăria a pus la dispoziţia fiecărei unităţi şcolare substanţe dezinfectante, care vor fi folosite în perioada dintre orele de curs pentru dezinfectarea sălilor unde au avut loc ore. Primarul a dat asigurări că atât elevii cât și cadrele didactice vor avea măști medicale, acestea putând fi luate la intrarea în școală.

Pe parcursul acestei săptămâni se vor finaliza măsurile de siguranță pentru toate școlile din sectorul 4.