Primăria Sectorului 4 este eligibilă pentru a accesa fonduri europene pentru extinderea rețelei de metrou

 

Primăria Sectorului 4 este eligibilă pentru a accesa fonduri europene disponibile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru extinderea rețelei de metrou București, după cum arată un comunicat al primăriei, preluat de Agerpres.

“Primăria Sectorului 4 este, începând din 13 aprilie 2020, prima autoritate locală din Capitală eligibilă pentru accesarea fondurilor europene disponibile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), în vederea extinderii reţelei de metrou a Bucureştiului. Ca urmare a demersurilor efectuate şi a parteneriatului cu S.C. Metrorex S.A., pe care primarul Daniel Băluţă l-a semnat încă de anul trecut, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene şi Organismul Intermediar pentru Transport din cadrul Ministerului Transporturilor au actualizat ghidul solicitantului ‘Dezvoltarea infrastructurii de metrou’, astfel încât Metrorex S.A. va putea depune spre finanţare proiecte alături de Autorităţile Publice Locale aferente sectoarelor Municipiului Bucureşti”, a transmis  Primăria Sectorului 4.

Aceste fonduri vizează proiectul sectorului 4 legat de construirea noii staţii de metrou de pe Şoseaua Berceni. Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, a mai specificat că, de acum în colo vor lucra la întocmirea documentației pentru a putea accesa fondurile necesare pentru a reuși construirea stației de metrou.