Primăria Sectorului 2 ia măsuri! Amenzi de cel puțin 500 de lei pentru cei care aruncă gunoiul pe jos

Foto: b365.ro

Un nou proiect este supus dezbaterii publice de către Primăria Sectorului 2 cu privire la stabilirea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții. Potrivit hotnews.ro, principalele modificări se bazează pe majorarea amenzilor minime de la 50 la 500 de lei pentru persoanele care aruncă gunoaiele pe jos, precum și obligarea proprietarilor să anunțe poliția locală când își renovează apartamentele.

Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a afirmat că majorarea amenzilor este determinată de dorința de a-i împiedica pe locuitori să mai arunce gunoiul menajer pe stradă.

“Noi vrem să majorăm amenzile minime, deoarece există acea prevedere conform căreia orice amendă primeşti poţi să plăteşti în 15 zile jumătate din minim. Deci, degeaba iei o amendă de 2.000 de lei dacă poţi să plăteşti jumătate din minim, adică 50 de lei. Şi atunci am majorat minimumul amenzilor ca să nu mai aibă această posibilitate de scăpare cei care fac lucruri grave, cum ar fi aruncarea gunoiului pe stradă”, a spus viceprimarul.

Proiectul prevede amenzi de la 500 la 1.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 1.500 la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Mai mult, Dan Cristian Popescu a precizat că o altă modificare va ajuta la îndeplinirea obiectivului de a preveni aruncarea deșeurilor pe domeniul public, și anume gunoaiele provenite din renovarea locuințelor. Viceprimarul a subliniat că în cazul în care proprietarii care își renovează locuințele apelează la firma de salubritate, costul ridicării acestor deşeuri variază între 50 şi 100 de lei pentru un apartament.

Proiectul a fost supus dezbaterii publice pe data de 25 iulie şi se află pe site-ul Primăriei sectorului 2, în secţiunea “Proiecte supuse dezbaterii publice”.