11 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Sectorului 1 vrea să amenajeze un nou loc de recreere în zona Casa Presei Libere

Foto: news.ro

Primăria Sectorului 1 dorește  să amenajeze un nou loc de recreere în zona Casa Presei Libere, pe un teren  cu  o suprafață de peste 11.000 de metri pătraţi, nefolosit şi neîngrijit. Suprafaţa se află în proprietatea Municipiului Bucureşti şi va trebui  transmisă în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Sectorului 1, Consiliul Local a aprobat în unanimitate, în cadrul şedinţei din 25 februarie, solicitarea acordului Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind transmiterea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenului în suprafaţă de 11.683 de metri pătraţi situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 36-48, în vederea amenajării unui spaţiu de relaxare.

În proiectul de hotărâre se prevede că amenajarea de noi spaţii verzi constituie o  necesitate în condiţiile în care, în România, media de spaţii verzi pe cap de locuitor este de 21,3 mp, mai mică decât standardele europene în materie – 26 mp/locuitor şi mult sub recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – 50 mp/locuitor. În Capitală, situaţia se arată şi mai rău din acest punct de vedere: potrivit rapoartelor Primăriei Municipiului Bucureşti media de spaţii verzi este de 9 mp/locuitor.

“Pentru că bucureştenii au nevoie de aer, au nevoie de verde, ne-am propus ca în Sectorul 1 să identificăm cât mai multe terenuri libere pentru a amenaja locuri de recreere în care locuitorii să se relaxeze în mijlocul naturii, departe de zgomotul oraşului”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Administraţia Domeniului Public Sector 1 a identificat terenul de pe Bulevardul Poligrafiei nr. 36-48 şi  consideră că este adecvat pentru amenajarea unui loc de recreere. În prezent, acest teren aflat în proprietatea Municipiului Bucureşti este nefolosit, neamenajat şi se prezintă neîngrijit, vegetaţia fiind lăsată să crească spontan, iar iluminatul public lipseşte.

Lasă un răspuns