Primăria Sectorului 1 pune la dispoziție trei centre sociale pentru persoanele fără adăpost, în perioada cu temperaturi scăzute

Persoanele fără adăpost care se află în Sectorul 1 vor putea fi găzduite, pe toată perioada în care condiţiile meteo vor fi nefavorabile, în centre sociale care au fost puse la dispoziție de Primărie.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, transmis luni de Agerpres, persoanele adulte pot fi cazate la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost din Şoseaua Odăi nr. 3-5, cu o capacitate de 60 de locuri, iar copiii la Complexul Social de Servicii Pinocchio din Strada Minervei nr. 31 A. De asemenea, mamele cu copii au la dispoziţie Centrul Maternal Sf. Nicolae, care oferă posibilitatea găzduirii, ca şi celelalte două centre, inclusiv pe timpul nopţii. Toți cei cazaţi beneficiază de hrană, asistenţă medicală, îmbrăcăminte şi materiale de igienă personală.

La nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 s-a constituit o echipă mobilă care are rolul de a asigura intervenţia în cazul copiilor străzii, persoanelor fără adăpost care necesită un ajutor imediat din cauza situaţiilor dificile în care se află şi care le pun în pericol siguranţa.

În plus, în această perioadă polițiștii locali vor suplimenta patrulele pe străzi pentru a putea identifica astfel persoanele fără adăpost care ar putea fi afectate de condițiile meteo.

Și cetățenii pot să ajute echipele mobile ale Primăriei Sectorului 1 semnalând unde se află oameni fără adăpost pe străzi la 021/9540, apelabil 24 h din 24 (Poliţia Locală) sau la 0734.454.543 (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului).