13 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Sectorului 1 anunţă un concurs de arhitectură pentru revitalizarea urbană a zonei Piaţa Matache

Foto: Site-ul Primăriei Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 a solicitat Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Bucureşti ca împreună să găsească cea mai bună soluţie pentru a putea realiza regenerarea urbană a zonei Piaţa Matache, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, preluat de News.ro. 

Conform sursei citate, este vorba de implicare în organizarea unul concurs de arhitectură pentru a alegere cel mai bun proiect şi cea mai bună soluţie de reabilitare a acestui cartier, pe baza unor criterii în care să primeze calitatea profesională.

„Îmi doresc o abordare nouă, actuală, pentru regenerarea urbană a zonei Piaţa Matache, prin implementarea celor mai bune modele din alte oraşe metropolitane şi revitalizarea întregii zone, după modelul implementat deja în marile capitale ale Europei. Vreau ca acest loc să devină atractiv pentru locuitorii Capitalei, iar proiectul să fie unul în beneficiul sănătăţii publice, protejării mediului, a satisfacerii intereselor comunitare, cu respectarea tuturor dispoziţiilor legale în vigoare. Acest lucru se poate face doar împreună cu cei mai buni arhitecţi din România”, a explicat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Print Friendly, PDF & Email