Primăria Sectorului 1 alocă 10 milioane lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului

Foto: hotnews.ro

Primăria Sectorului 1 vrea să aloce încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de astăzi. Potrivit hotnews.ro, dacă proiectul va fi adoptat, banii vor fi dați din bugetul local al Primăriei.

În anul 2017, Primăria Sectorului 1 a alocat 20 de milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, iar în anul 2018, 10 milioane de lei.

”Se aprobă acordarea unui sprijin financiar Patriarhiei Române în valoare de 10.000.000 lei pentru finanțarea unor lucrări la Catedrala Mântuirii Neamului (Catedrala Națională). Se vor identifica și asigura în buget sursele financiare necesare punerii în aplicare a acestui proiect”, se arată în proiectul de hotărâre.

Suma totală, pe care statul român a acordat-o în ultimul deceniu Bisericii Ortodoxe pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, depășește pragul de 121 de milioane de euro. Guvernul a contribuit cu peste 82 de milioane de euro. Primăria Capitalei cu mai bine de 18 milioane de euro, iar sectoarele 1, 2 și 5 cu peste 6 milioane de euro fiecare.

În ceea ce privește costurile viitoare, Patriarhia spune că nu se poate estima o sumă, întrucât nu există încă proiectele finalizate.