18 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Sectorul 1: Contract de finanţare pentru 11 blocuri destinate grupurilor vulnerabile

Foto: Agerpres

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că a semnat la  Ministerul Dezvoltării, contractul de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ce este destinat construcţiei a 11 blocuri performante energetic  ce vor fi atribuite tinerilor din comunităţile marginalizate, grupurilor vulnerabile ale Sectorului 1 şi specialiştilor în sănătate şi educaţie.

Printr-un mesaj pe pagina de Facebook, că valoarea finanţării  va fi de 165,6 milioane de lei.

De asemenea, primarul  a  mai spus  că blocurile vor avea 366 de apartamente, dintre care 122 de garsoniere, 183 de apartamente cu două camere şi 61 cu trei camere, aria desfăşurată totală, inclusiv subsol, a celor unsprezece imobile fiind de aproximativ 34.638,4 de metri pătraţi.

Clotilde Armand a menţionat că, pe lângă cele unsprezece blocuri, pe terenul de 30.662,94 de metri pătraţi aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 vor fi construite locuri de joacă, spaţii verzi, 400 de locuri de parcare şi vor fi montate staţii de încărcare pentru vehiculele electrice, potrivit unui comunicat Agerpres.

Potrivit edilului Sectorului 1, cele 11 blocuri vor avea 4-5 etaje şi sunt imobile nZEB plus, cu performanţă energetică foarte ridicată la care necesarul de energie din surse convenţionale este aproape egal cu zero şi este acoperit cu energie din surse regenerabile.

Mai trebuie menționat faptul că  Clotilde Armand a spus că pe terasele acestora vor fi instalate panouri fotovoltaice în sistem on-grid (care se conectează la reţeaua publică), iar surplusul de energie va fi injectat în Sistemul Energetic Naţional.

Print Friendly, PDF & Email