23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Piteşti: Un stadion de fotbal şi unul de atletism vor fi construite la Piteşti prin Compania Naţională de Investiţii

Foto: Primaria Municipiului Pitesti / Facebook

Un stadion de fotbal la standarde UEFA cu 15.000 de locuri şi unul de atletism omologat pentru competiţii internaţionale vor fi construite la Piteşti, prin Compania Naţională de Investiţii, în locul actualului stadion “Nicolae Dobrin” din cartierul Trivale, au anunţat, ieri, reprezentanţii administraţiei locale.

Potrivit unui comunicat oferit de Primăria Piteşti, pe viitorul stadion de fotbal “Nicolae Dobrin”, încadrat în categoria UEFA 4, se vor putea juca chiar meciuri internaţionale.  Suprafaţa terenului de joc va fi mixtă, va avea sistem de iluminare a faţadei prin tehnologie LED, un muzeu al clubului cu spaţiu pentru trofee şi un magazin de prezentare al FC Argeş.

“Printre dotări se vor regăsi: sală de forţă de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare şi inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor şi însoţitorii acestora, foaier de primire cu garderobe şi puncte comerciale, sală de antrenament multifuncţională, spaţii dedicate mass-media, loje destinate VIP, spaţii de alimentaţie publică, săli de conferinţă, birouri”, se  prezintă în comunicat.

De asemenea, în apropiere se va construi un stadion nou de atletism, omologat pentru competiţii internaţionale. El va avea următoarele dotări: instalaţie de nocturnă, echipament de pistă ultramodern, pistă de alergare standard,tribune pentru spectatori parţial acoperite, vestiare cu grupuri sanitare şi duş, spaţiu de depozitare şi birouri. De asemenea, pe lângă stadionul de atletism, în exteriorul stadionului de fotbal se va realiza încă o pistă de încălzire pentru sportivii care iau parte la competiţii.

Lasă un răspuns