Primăria Oradea a depus documentaţia la Ministerul Sănătăţii pentru a primi statut de staţiune balneară

Ieri, Primăria Oradea a depus miercuri la Ministerul Sănătăţii toată documentaţia  ce este necesară pentru ca un areal de 476,64 hectare din oraş să primească statutul de staţiune balneară, a informat administraţia locală, potrivit unui comunicat Agerpres.

Conform unui comunicat remis de primărie, în următoarele luni, documentaţia va ajunge într-un procesul de avizare interministerială. Apoi  spre finalul anului  ar urma să se emită hotărârea de guvern prin care să fie atestat oficial statutul de staţiune balneară.

“De menţionat faptul că Oradea este deja staţiune turistică de interes naţional, dar după ce va fi declarată şi staţiune balneară vom putea accesa noi fonduri UE, care vor fi la dispoziţie pentru proiecte cum ar fi cel privind construirea grădinii termale din Ioşia, podul pietonal din zona Parcului Brătianu care va face legătura cu Cetatea Oradea şi alte asemenea proiecte. Sperăm ca viitoarea perioadă de programare să ofere finanţare şi pentru companiile private care vor dori să investească în turismul balnear”, a precizat directorul Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (APTOR), Mihai Jurcă.

Trebuie menționat faptul că la începutul acestui an, Primăria Oradea a început demersurile pentru declararea unui areal din oraş drept staţiune balneară de interes naţional. În acest sens, a avut loc şi o vizită în teren a reprezentanţilor Institutului Naţional de Recuperare Medicală Fizică şi Balneoclimaterică.