5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria municipului Tulcea va finanța proiecte pentru dezvoltarea turistică a orașului

Foto: Agerpres

Primăria municipiului Tulcea a anunțat că va finanţa cu peste 300.000 de euro lucrările de realizare pentru  viitorul complex memorial Ivan Patzaichin de pe faleza Dunării, obiectivul fiind considerat unul dintre cele mai importante din punct de vedere turistic.

Primarul municipiului, Ştefan Ilie a spus că bugetul pe acest an aflat în dezbatere publică în momentul de faţă prevede alocarea a 300.000 de euro, fără TVA, pentru realizarea grădinii lui Ivan, a metopei şi a unei fabrici de apă pe Dunăre, componente ale complexului memorial Ivan Patzaichin, potrivit unui comunicat Agerpres.

“Primăria municipiului este partener cu Consiliul Judeţean (CJ) şi Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23 în realizarea complexului memorial. Fiecare partener contribuie cu ceva. Noi contribuim cu suma şi realizarea celor trei obiective, CJ, cu realizarea celorlalte obiective, iar asociaţia cu studiul de fezabilitate pentru complex”, a explicat primarul Ştefan Ilie.

Se mai știe faptul că acest complex memorial va fi finalizat în acest an, potrivit sursei.

De asemenea, un alt proiect important  necesar pentru dezvoltarea turismului în municipiu derulat în acest an este aducerea la Tulcea a Campionatului naţional de ciclism, eveniment pentru care autoritatea locală a prevăzut un buget de circa 200.000 de lei.

“Sperăm să se implice şi CJ în acest eveniment, pentru că cicliştii vor traversa aproape întregul judeţ şi vor avea etapă pe străzi din municipiu. Va fi un concurs naţional în timpul căruia vor fi văzute şi localităţi din judeţ”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Potrivit sursei, alte proiecte care au drept obiectiv dezvoltarea turismului în oraşul Tulcea pentru care autoritatea locală a obţinut finanţare vizează amenajarea unei piste de biciclete de circa 10 kilometri în jurul lacului Zagăn şi reabilitarea unor clădiri de patrimoniu, contractele de finanţare urmând să fie semnate în perioada viitoare.

Print Friendly, PDF & Email