23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria municipiului Galaţi: 6 autobuze hibrid noi din lotul de 20 vor circula pe străzile orașului

Primăria municipiului Galaţi  a anunțat astăzi, că  şase autobuze hibrid noi şi moderne care fac parte din lotul de 20 achiziţionate, au ajuns în flota societăţii de transport public Transurb şi vor intra în circulaţie peste aproximativ două săptămâni, după ce vor fi finalizate  procedurile de înmatriculare, potrivit unui comunicat Agerpres. 

Potrivit sursei citate, aceste şase autobuze hibrid se  vor adauga celor două care care au intrat deja în circulaţie şi se preconizează că, până la sfârşitul lunii aprilie, furnizorul va  reuși să livreze întregul lot de 20 de autovehicule, valoarea contractului fiind de 33.600.000 lei.

Noile autobuze hibrid au o lungime de 12 metri, sunt prevăzute cu trei uşi și o capacitate de transport de minim 90 călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, spaţiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranţă, instalaţii de aer condiţionat şi încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing.

Aceste autobuzele vor avea o garanţie de trei ani şi sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI care are  un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se utilizează un sistem de stocare a energiei electrice, tehnologie ce va permite încărcarea acumulatorilor în timpul mersului.

“Este încă un pas pe care îl facem pentru modernizarea transportului în comun, astfel încât călătorii să aibă cele mai bune condiţii. Facem eforturi, cum nu s-au făcut vreodată, pentru modernizarea transportului public în comun, în aşa fel încât cetăţenii să beneficieze de confort şi de servicii calitative. Încă sunt probleme în oferirea acestui serviciu pentru cetăţeni, însă facem tot ceea ce este posibil ca în cel mai scurt timp să avem o flotă nou-nouţă de mijloace de transport în comun, conform tuturor normelor în vigoare, la pachet cu modernizarea infrastructurii de transport”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.