Primăria Municipiului București vine în ajutorul spitalelor ”Sfânta Maria” şi ”Carol Davila”

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că, începând de azi, vor fi organizate camere de triaj şi pentru spitalele ”Sfânta Maria” şi ”Carol Davila”.

Prin intermediul unui mesaj video, Gabriela Firea a spus: “Am organizat camere de triaj la trei spitale – Colţea, Ion Stoia şi Sfântul Ştefan, prin amplasarea, în regim de urgenţă, de containere dotate cu birou de consultaţii, grup sanitar, duş, apă şi căldură. De asemenea, începând de astăzi, organizăm camere de triaj şi pentru spitalele ‘Sfânta Maria’ şi ‘Carol Davila’, iar în zilele următoare pentru Sfântul Stelian, Gorgos şi spitalul OMF. De asemenea, Spitalul ‘Victor Babeş’ de boli infecţioase este pregătit să primească pacienţi. E acum deja plin unul dintre corpurile pregătite şi, de asemenea, vom elibera şi alte corpuri pentru a primi pacienţii cu COVID-19”.

Ea a mai afirmat că a fost achiziţionat pentru Spitalul ”Victor Babeş” un aparatul care permite o viteză mult mai mare de efectuare a analizelor de testare. “De asemenea, prin ASSMB, am finalizat achiziţia a două aparate PCR de diagnosticare moleculară a infecţiei COVID-19 şi, de asemenea, derulăm în toată această perioadă, în regim de urgenţă, achiziţii pentru materiale sanitare, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi, la solicitarea spitalelor noastre, care sunt în număr de 19”, a mai spus Firea.

A fost decis ca Spitalul Colentina să deveni spital suport pentru pacienţii cu COVID-19, sub îndrumarea directă a profesorului Adrian Streinu-Cercel, dând astfel asigurări pacienților  de la această unitate medicală că nu vor fi abandonați. Pacienții cu alte afecțiuni vor fi transferași la alte Spitalul Ion Stoia, Colţea, Fundeni sau Spitalul Cantacuzino.