Primăria Municipiului Bucureşti a donat halate de unică folosință și mănuși medicilor de familie

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a donat 120.000 de halate de unică folosință și un număr de 200.000 de perechi de mănuși pentru medicii de familie din București.

Gabriela Firea a fost astăzi la Spitalul de Copii “Victor Gomoiu”, unde se aflau o parte din materialele de protecție, pentru a le preda către asociaţii ale medicilor de familie din Bucureşti.

Primarul Firea a declarat: “Astăzi predăm o donaţie semnificativă pe care am pregătit-o pentru medicii de familie din Capitală. A fost o discuţie şi o colaborare foarte bună în această perioadă. Prin resursele proprii şi prin primăriile de sector s-au asigurat măşti de protecţie, dar necesarul era în această perioadă de a asigura şi halate de unică folosinţă şi de asemenea, mănuşi”.

În această perioadă a pandemiei, medicii de familie au trebuit să facă investiţii din veniturile cabinetelor lor pentru a asigura echipamentul corespunzător, după cum a spus  dr. Marina Pîrcălabu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Bucureşti şi Ilfov.