28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Municipiului Braşov va acorda primele 13 vouchere pentru creşă

Foto: Primaria Brasov

Aproape 30 de solicitări pentru acordarea voucherelor pentru creşe, respectiv a indemnizaţiei pentru bunici, au fost depuse la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Braşov în ultimele săptămâni, după introducerea acestui tip de ajutor financiar.

Conform unei informări transmise Primăria Braşov preluataă de Agerpres, au fost înregistrate 28 de solicitări vizând acordarea ajutorului financiar pentru plata serviciilor educaţionale prestate de o unitate de educaţie timpurie ante-preşcolară privată şi a indemnizaţiei pentru creşterea nepotului/nepoţilor.

Dintre aceste 28 de solicitări, 22 vizează ajutorul acordat bunicilor, iar după analiza respectării criteriilor prevăzute de hotărârea de consiliu local, ajutorul a fost acordat unui număr de 13 solicitanţi.

Conform viceprimarului Flavia Boghiu, sprijinul se acordă începând cu luna următoare depunerii cererii, dacă beneficiarul îndeplineşte criteriile de eligibilitate stabilite.

Sprijinul financiar se ridică la cuantum de 525 de lei, atât pentru părinţii care îşi duc copiii într-o creşă privată, cât şi pentru cei ai căror copii stau cu bunicii.

Ideea acordării unui astfel de sprijin pentru părinţii care nu găsesc locuri în creşele de stat din municipiul Braşov a fost lansată, în luna februarie, de consilierii locali PNL, o hotărâre în acestă problemă a fost  adoptată în luna mai.

La începutul anului, în municipiul Braşov erau 1.347 de cereri de înscriere la creşele în sistem public, în condiţiile în care în cele opt creşe de stat din oraş sunt 805 locuri disponibile, din care, în perioada pandemiei, au putut fi ocupate doar 514.