9 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Miercurea-Ciuc va realiza un proiect cu fonduri europene pentru instalarea de sisteme fotovoltaice la clădiri publice

Foto: Agerpres

 

Primăria municipiului Miercurea-Ciuc a anunțat că a realizat și va depune un proiect finanţare prin fonduri europene ce are în vedere instalarea de sisteme fotovoltaice pe 12 clădiri publice din oraş, printre care se află unităţi şcolare, săli de sport dar şi sediul Direcţiei Floricole din oraş.

Viceprimarul municipiului, Bors Bela, a declarat, conform unul comunicat Agerpres, că într-o şedinţă extraordinară  la nivelul Consiliului Local s-a aprobat analiza energetică pentru cele 12 clădiri, iar documentaţia se va depune la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, pentru atragerea de fonduri din Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Prin intermediul acestui proiectul se dorește “realizarea capacităţilor de producţie energie din surse regenerabile, prin montarea panourilor fotovoltaice” și are o valoare de aproximativ 7 milioane de lei, din care aproximativ 5,8 milioane vor fi fonduri europene, iar restul sumei va proveni de la bugetul local.

În plus, viceprimarul a mai explicat că, în urma analizei energetice  care s-a efectuat, a rezultat că aceste 12 clădiri consumă 1,6 Gigawaţi energie electrică pe an, din care 49,2% ar fi produse de aceste sisteme, ceea ce ar fi o mare economie la cheltuielile de întreţinere.

De asemenea, potrivit viceprimarului, se doreşte elaborarea unor proiecte similare şi pentru alte clădiri publice din oraş, cum ar fi Sala Sporturilor, bazinul de înot sau clădirile primăriei.

Print Friendly, PDF & Email