13 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Galați: Au început lucrările pentru amenajarea parcului de aventură, investiţie cu fonduri europene de peste 19 milioane lei

Foto: Ionut Pucheanu / facebook.com

 

Astăzi, primăria municipiului Galaţi a informat că au început lucrările de pregătire a terenului, dar  şi demolarea unor clădiri dezafectate pentru amenajarea parcului de aventură modern, la fosta Uzină de apă nr. 1, în cadrul unui proiect cu fonduri europene care se ridică la valoare de peste 19 milioane lei.

Conform unui comunicat  al Biroului de presă al municipalităţii preluat de Agerpres, la fosta Uzina de apă nr. 1 se vor  efectua o serie de amenajări, între care: pumptrack pentru sporturi cu role, traseu downhill pentru biciclişti, labirint din gard viu, traseu motric pentru exerciţii fizice, tobogan, un amfiteatru.

Mai exact, parcul va avea spaţii verzi, alei, parcări, reţele pentru utilităţi, precum şi piste pentru biciclişti, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi wi-fi.

Anterior, activitatea la fosta Uzină de Apă nr.1 a fost oprită după 139 de ani de activitate în anul 2011. Suprafaţa totală este de peste 47.000 mp, iar Consiliul Local Galaţi a hotărât, în 2019, dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafaţă totală de 15.600 mp.

Primăria Municipiului a estimat că valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este  e aproximativ 19.330.158 lei, din care contribuţia de la bugetul local este de 447.665 lei, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 14 luni.