23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria din Târgu Mureș vrea să împuște un urs văzut într-un cartier al orașului

Foto: Profimedia Images

Primăria din Târgu Mureș vrea să captureze sau să împuște un urs care obișnuiește să se plimbe printr-un cartier al orașului. Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre prin care se va apela la o firmă specializată în astfel de activități, potrivit digi24.ro.

Ursul a fost văzut de mai multe ori pe două străzi din orașul Târgu Mureș. De aceea, autoritățile au decis să-l captureze și să-l transporte în altă zonă.

„Facem toate demersurile instituționale pentru a începe operațiunea de relocare a ursului semnalat de târgumureșenii din zona Tudor. În baza unei Hotărâri de Consiliu Local, vom încheia un contract de prestări servicii, astfel încât să se intervină atât pentru îndepărtarea ursului, care, în această perioadă coboară în zona Tudor (străzile Negoiului și Posada)”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Primăriei Târgu Mureș.

De asemenea, autoritățile vor să obțină o derogare de la Ministerul Mediului pentru capturarea sau împușcarea urșilor care ajung în oraș.

„Vom lua toate măsurile pentru obținerea derogării de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru capturarea în vederea relocării sau recoltării exemplarelor de urs”, au precizat reprezentanții Primăriei Târgu Mureș.

Lasă un răspuns