Primăria Constanţa a amplasat lavoare mobile în 10 zone aglomerate din oraș

În zece zone aglomerate din oraș, primăria din Constanța, a amplasat lavoare mobile care sunt alimentate cu apă şi dotate cu săpun şi serveţele de câte ori este nevoie, după cum a anunțat astăzi municipalitatea, conform Agerpres.

Aceste lavoarele se află în zona pieţelor agroalimentare.

“Primăria Municipiului Constanţa a amplasat în 10 zone aglomerate din oraş lavoare mobile cu apă, săpun şi şerveţele. Constănţenii au astfel posibilitatea să se spele frecvent pe mâini, fie că sunt în drum spre casă, spre serviciu sau spre cumpărături. Lavoarele au fost montate în următoarele zone: Piaţa Tomis III, Piaţa Brotăcei, Cireşica (cap de linie CT BUS), Piaţa CET, Piaţa KM 4-5, Piaţa Abator, Gară, Piaţa Poarta 6, Magazin Tomis – strada Ştefan cel Mare, Zona Cora – bulevardul IC Brătianu”, menţionează într-un comunicat de presă primăria Constanţa.

Conform informațiilor de la autorități, lavoarele au un rezervor de 100 de litri de apă şi sunt dotate cu un dispenser de săpun şi unul de şerveţele. Reprezentații primăriei au mai spus că nu va exista un contact direct între mâinile oamenilor și aceste dispozitive. Pentru a folosi săpun lichid se poate apăsa cu cotul, iar pentru a folosi apă se apasă cu piciorul pe o pedală.