29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Capitalei vrea să schimbe legea pentru circulația taxi-urilor în București

Foto: automarket.ro

Primăria Capitalei va dezbate în ședința de mâine, 29 ianuarie,  un proiect care introduce schimbări majore în legea care reglementează circulația taxi-urilor în București, scrie automarket.ro. Cea mai importantă schimbare este că mașinile folosite ca taxi în București trebuie să aibă o vechime de cel mult 5 ani, comparativ cu vechimea actuală, care este de cel mult 10 ani.

Această schimbare este surprinzătoare în contextul în care serviciile de ride-sharing precum Uber sau Bolt, care au fost reglementate la finalul anului trecut, au posibilitatea de a utiliza mașini cu o vechime de cel mult 15 ani.

De asemenea, în cadrul procesului de autorizare vor fi favorizate mașinile cu un portbagaj mai mare de 551 de litri, în defavoarea celor cu portbagaje de cel mult 150 de litri. În plus, departajarea va fi făcută și în funcție de prezența unor funcții suplimentare precum instalația de aer condiționat, echiparea cu sistem GPS sau a unui perete despărțitor între șofer și clienții de pe bancheta din spate.

Printre noile condiții se menționează că firmele de taxi trebuie să aibă sediul în București, iar taxi-urile autorizate în alt județ nu vor putea practica taximetria în Capitală. Cu alte cuvinte, taxi-urile înmatriculate în Ilfov, frecvent întâlnite în prezent, ar urma să dispară.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns