Primăria Capitalei vrea să cumpere adăposturi pentru stațiile STB

Foto: b365.ro

Primăria Capitalei vrea să încheie un acord-cadru pe o durată de 4 ani, de până la 88 milioane lei fără TVA, pentru a achiziționa între 500 și 2000 de adăposturi pentru stațiile de troleibuz și autobuz, potrivit hotnews.ro

Astfel, prețul maxim pe care municipalitatea este dispusă să-l plătească pentru un adăpost este de circa 9.300 de euro fără TVA și include montajul. Cerințele nu sunt unele speciale: să fie modulare, din metal, să aibă bănci, coș de gunoi și să permită amplasarea de reclame.

”Valoarea totală estimată a acordului cadru este de 88.731.440,00 lei fără TVA. Cantitatea minimă ce urmează a fi achiziționată în baza acordului-cadru este de 500 de bucăți. Cantitatea maximă ce urmează a fi achiziționată în baza acordului-cadru va fi de 2000 buc. Valoarea minimă estimată a contractului subsecvent este de 13.309.716,00 lei fără TVA. Valoarea maximă estimată a contractului subsecvent este de 26.619.432,00 lei fără TVA”se arată în sistemul electronic de achiziții publice.

Termenul de garanție pentru construcția metalică, precum și pentru mobilier și restul dotărilor va fi de minim 24 de luni de la recepție, furnizorul garantând calitatea produselor pentru această perioada.

În prezent, foarte multe stații STB nu au adăpost, iar cele care au, fie a fost vandalizat, fie este ruginit sau degradat. Prin înlocuirea adăposturilor, municipalitatea dorește să facă mai atractiv transportul public.