Primăria Capitalei vrea să acorde 3000 de vouchere pentru schimbarea taxiurilor sub Euro 6

Primăria Capitalei intenționează să demareze un program de stimulare a eliminării din serviciul public de transport local în regim de taxi a autoturismelor taxi cu normă de poluare sub EURO 6. Potrivit hotnews.ro, vor fi puse la dispoziție 3000 de eco-vouchere în valoare de 15.000 lei/eco-voucher, în perioada 2020-2021.

Mai mult, voucherele ar urma să fie date începând cu 1 ianuarie 2020, dacă proiectul va fi aprobat. ”Acordarea de eco-voucher se va face, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, la cerere, o singură dată pentru un transportator autorizat care deţine o autorizaţie taxi eliberată de Autoritatea de Autorizare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Eco-voucherul nu este transmisibil și are termen de valabilitate maxim 6 luni ”, se arată în proiectul de hotărâre.

Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru a achizitiona autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel, hibride sau electrice.

Sumele necesare implementării şi finanțării programului sunt asigurate din alocații bugetare şi/sau alte fonduri legal constituite cu această destinaţie.