Primăria Capitalei va face o bază de date pentru înregistrarea animalelor de companie

Foto: Hotnews.com

Primăria Capitalei vrea să identifice, microcipeze și înregistreze în baza de date un număr de maximum 5000 de câini și 5000 de pisici fără pedigree, aflate în proprietatea persoanelor fizice, cu domiciliul sau reședința în Municipiului Bucureşti. Potrivit hotnews.com, din anul 2015 deținătorii de câini sunt obligați să îi înregistreze în Registrul Electronic al Câinilor cu stăpân, gestionat de Colegiul medicilor veterinari.

Valoarea estimată microcipării câinilor și pisicilor, identificării şi înregistrării în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân şi în baza de date a Autorității pentru Supravegherea și  Protecția Animalelor va fi de 40 de lei + TVA/câine/pisică și va fi făcută de ASPA.

Astfel, se subvenționează microciparea unui număr maximum de 3 animale de companie (câini şi/sau pisici) pentru fiecare deţinător cu domiciliul sau reşedinţa în Municipiului Bucureşti, în limita plafonului stabilit, după principiul primul venit-primul servit.

În expunerea de motive se arată că deținătorii de câini nu și-au sterilizat animalele prin programul municipalității și nu le-au înregistrat în RECS deoarece nu își permiteau costul microcipării.