Primăria Capitalei: Stimulent financiar de 1.000 de euro pentru donatorii de plasmă vindecați de COVID-19

Astăzi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuțat că va introduce pe ordinea de zi a şedinţei a Consiliului General, ce avea loc joi, 13 august,  un proiect în baza care prevede ca pacienţii trataţi de COVID-19 care donează plasmă să poată beneficia de un stimulent financiar în cuantum de 1.000 de euro, sub forma tichetelor de masă sau pentru medicamente, portrivit Agerpres.

“Am scris un proiect dedicat acestei nevoi stringente, împreună cu medicii de la Administraţia Spitalelor, pe care îl voi adăuga joi pe ordinea de zi a Consiliului General. În esenţă, este vorba despre convingerea cât mai multor pacienţi trataţi să fie salvatorii celor care suferă, prin întâlniri, discuţii, argumente umanitare. În plus, la acest efort vom adăuga şi un stimulent financiar în cuantum de 1.000 de euro, sub forma tichetelor de masă şi/sau cadou, din care donatorii pot procura medicamente (vitamine, minerale), alimente necesare revenirii tonusului, dar şi alte produse necesare”, a scris Firea prin intermediul Facebook.

Primarul a mai specificat că, în mod normal, legislaţia privind donarea nu prevede şi stimulente financiare, dar pandemia de COVID-19 reprezintă o situaţie de excepţie.

Potrivit Gabrielei Firea, sunt aproape 30.000 de pacienţi trecuţi prin infecţia cu SARS-CoV-2 ar putea să fie de mare ajutor în salvarea celor care au forme mai dificile de boală. Până în acest moment, doar 400 din cei vindecați au donat plasmă.