13 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Capitalei reia licitaţia pentru 100 de autobuze electrice

Foto: Agerpres

Primăria Capitalei anunţă pe SICAP  deschiderea licitaţiei pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, la o valoare totală estimată de 304.650.300 lei.

Autobuzele electrice trebuie să fie noi, din gama 12 m (12000ą350mm), cu tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE), cu baterii de acumulatori şi supercapacitori, împreună cu infrastructura de încărcare lentă (plug-in) aferente fiecărui autobuz. Totodată, ele trebuie să aibă podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, cu trei uşi duble şi aer condiţionat în salonul de călători. Autobuzele sunt destinate transportului urban de călători în Municipiul Bucureşti şi zona limitrofă.

Pentru evaluarea ofertelor, componenta financiară va reprezenta 50%, consumul specific de energie electrică 40%, garanţia 10%. Durata contractului este prevăzută la 14 luni.

În același timp, ofertanţii vor trebui să demonstreze că în ultimii 3 ani au furnizat produse similare, la nivelul unuia sau mai multor contracte în valoare cumulată de minim 39.000.000 lei.

Termen limită pentru primirea ofertelor: 25 ianuarie.

Într-o postare pe Facebook, consilierul municipal USR Nicorel Nicorescu îşi exprima speranţa că până în primăvară să fie acordat contractul.

În această vară, în baza unor hotărâri adoptate de Consiliul General al Capitalei, a fost crescut preţul estimativ al unui autobuz electric de la 480.000 de euro, fără TVA, la 620.295 de euro, fără TVA. În documentaţia ataşată proiectelor se reamintea că, potrivit unui studiu de oportunitate aprobat în 2018, fusese stabilit un preţ estimativ de 480.000 de euro, fără TVA, pentru un autobuz electric, potrivit unui comunicat Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email