Primăria Capitalei: Începând de luni, autobuzele şcolare revin pe trasee

Primăria Capitalei continuă programul “Autobuzul şcolar”, prin care se asigură transportul elevilor către unităţi de învăţământ gimnazial din sectoarele 1, 3 şi 6.

“Odată cu deschiderea noului an şcolar, continuăm programul ‘Autobuzul şcolar’, prin care asigurăm transportul în siguranţă al elevilor către unităţi de învăţământ gimnazial din sectoarele 1, 3 şi 6, aşa cum am procedat şi în anul precedent. Elevii vor fi transportaţi cu autobuze moderne, achiziţionate de Primăria Capitalei în anul 2018, care vor fi puse la dispoziţie de Societatea de Transport Bucureşti – STB SA. Doresc să îi asigur pe părinţi şi bunici că autobuzele sunt igienizate, iar la prima uşă au fost montate dispensere pentru dezinfectarea mâinilor. Totodată, personalul STB SA va avea măşti de rezervă, pentru cazul în care un elev îşi pierde masca”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis de Agerpres.

Astfel, începând de luni, 14 septembrie, autobuzele revin pe trasee pe 14 dintre cele 16 linii şcolare, asigurând astfel transportul elevilor la cinci şcoli din Capitală: “Pia Brătianu” şi “Herăstrău” din Sectorul 1; Şcoala nr. 195 (Hamburg) din Sectorul 3; Şcoala Gimnazială nr. 279 şi Colegiul Naţional “Elena Cuza” din Sectorul 6.

De asemenea, se pare că traseele T11 şi T12, ce sunt destinate elevilor Şcolii Gimnaziale “Sfântul Andrei” (din Sectorul 6), vor circula începând de miercuri.

Primăria Municipiului București a anunțat că programul de transport al vehiculelor va fi corelat cu programul de intrare al elevilor, iar STB SA a publicat afişe cu noile ore, care sunt deja distribuite. De asemenea, programul va putea fi consultat şi pe site-ul operatorului de transport, www.stbsa.ro. 

Controlorii STB SA vor avea grijă ca numărul elevilor dintr-un vehicul să nu fie mai mare de 51, dar nu vor călători împreună cu copiii. Responsabilitatea privind îmbarcarea şi debarcarea copiilor în zona şcolilor revine instituţiilor de învăţământ, care au personal instruit şi autorizat să interacţioneze cu elevii, precizează sursa citată.