Primăria Capitalei: Încep înscrierile pentru testarea a 11.000 de bucureşteni

Primăria Capitalei, va lansat astăzi, 22 mai, începând cu ora  13:00 platforma  online prin  intermediul căreia se pot înscrie bucureștenii pentru a fi testați în mod gratuit pentru Covid-19. Platforma se numește testeampentrubucuresti.assmb.ro și prin intermediul ei  se vor depista în mod gratuit infecțiile cu noul coronavirus, conform Agerpres.

Această platformă  face parte din proiectul ‘Testăm pentru Bucureşti’,  prima iniţiativă  de acest fel a unei autorităţi locale din România care asigură testarea cu aparate Real Time PCR pe scară largă a persoanelor asimptomatice. Acest proiect a fost adoptat în luna mai de către Consiliul General al Capitalei, testarea se va realiza în mod gratuit, Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta ulterior pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat şi private afiliate proiectului.

Primarul Gabriela Firea a mai menționat: “Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian – aşadar este vorba de o testare eficientă, aceasta fiind modalitatea de depistare a unei infecţii active cu coronavirus. Pe platforma online se pot înscrie, în vederea testării RT-PCR, bucureştenii care sunt asimptomatici, adică nu se află în definiţiile de caz stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat”.

Într-o primă etapă, pentru a participa în cadrul acestei testări, bucureștenii vor trebui să completeze o declarație unde sunt trecute criterii de eligibilitate precum și date persoanale. Apoi va urma completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare. Fiecare participant va primi un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare pentru a fi contactat ulterior pentru programarea testării. Un call-center dedicat va ţine legătura cu bucureştenii înscrişi în program şi le va comunica data şi ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.