Primăria Capitalei ia măsuri împotriva celor care parchează neregulamentar. Costuri de până la 500 de lei

Foto: mediafax.ro

Primăria Capitalei va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București. Potrivit Mediafax, acțiunea va lua startul începând cu 26 august. Ridicarea, transportul şi depozitarea unei mașini ar putea ajunge până la 500 de lei.

„Începem ridicarea maşinilor în mai puţin de o săptămână, pe data de 26 august, de luni. Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi două locaţii unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, şi cealaltă pe bulevardul Timişoarei”, au spus reprezentanţii Poliţiei Locale Bucureşti.

Agenţii constatatori vor înregistra foto sau video, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice verificate metrologic, zona staţionării vehiculului. Astfel, vor consemna aceasta în procesul verbal de constatare a contravenţiei şi vor dispune în scris aplicarea măsurii tehnico-administrative printr-o dispoziţie de ridicare.

Dispoziţia de ridicare cuprinde următoarele informaţii: data şi ora ridicării vehiculului; gradul profesional, numele şi prenumele agentului constatator care dispune măsura tehnico-administrativă, precum şi instituţia din care acesta face parte, indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată, menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului, menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul şi date privind numărul de înmatriculare şi marca vehiculului.

Eliberarea vehiculului se va face doar de către proprietar, doar după achitarea tarifelor de ridicare. Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.

Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone și 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport sunt: 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone și 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.