Primăria Capitalei dă 12 milioane lei pentru luminițele de Crăciun

Foto: romaniatv.net

Primăria Capitalei va investi aproximativ 12 milioane lei pentru luminițele de Crăciun din acest an, potrivit hotnews.ro.

De acești bani, municipalitatea a închiriat și cumpărat 10 milioane de LED-uri desfășurate pe 920 de kilometri, figurine 2D și 3D, brazi gigant, simboluri fotbalistice, precum și reprezentarea Sistemului Solar. Luminițele vor fi aprinse pe data de 28 noiembrie când va fi deschis și Târgul de Crăciun.

În ceea ce privește decorațiunile în formă de mingi de fotbal, reprezentanții municipalității spun că sunt pentru a celebra statutul de oraș gazdă al Campionatului European de Fotbal 2020.

”Primăria Municipiului București dorește să sublinieze așa cum se cuvine statutul de oraș gazdă al Campionatului European de Fotbal 2020, amplasând în Capitală 618 mingi de fotbal, 235 de panouri cu inscripția ”Euro 2020”, 140 de trofee și 33 de fotbaliști de mari dimensiuni, purtând tricouri în culorile echipelor pe care le reprezintă”, a spus unul dintre reprezentanții municipalității.

Anul trecut, Primăria Capitalei a cheltuit circa 9,8 milioane lei pentru luminițele de Crăciun, contractul fiind atribuit Companiei Municipale Iluminatul Public București.