Primăria Capitalei, ajutor de 500 de lei pentru copiii care au nevoie de ochelari de vedere

Copiii din municipiul Bucureşti, cu vârste de până la 17 ani, identificaţi de medici specialişti cu probleme de vedere, vor beneficia de un sprijin financiar de maximum 500 lei, în vederea confecţionării ochelarilor, potrivit Agerpres.

Proiectul “Clar – pentru copii” a fost iniţiat de primarul general Gabriela Firea și vizează acordarea sprijinului pentru copiii cu domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în municipiul Bucureşti, obţinută cu cel puţin şase luni înainte de depunerea cererii de aplicare în proiect.

Bugetul proiectului este de 2.013.300 lei, constituit prin redistribuirea respectivei sume din bugetul proiectelor derulate prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), pentru care angajamentele bugetare au fost preluate în bugetul de venituri şi cheltuieli al anului 2020.

“Pentru acordarea sprijinului financiar şi asigurarea unor servicii de calitate beneficiarilor, ASSMB va selecta, prin procedură transparentă, unităţi specializate în optică medicală, cu care va încheia contracte de afiliere”, prevede documentul.

Beneficiarii se vor prezenta la unităţile specializate afiliate pentru care au optat în formularul de aplicaţie online, împreună cu decizia de aprobare a acordării sprijinului financiar şi actul de identitate, în vederea confecţionării ochelarilor.