Primăria Capitalei a ridicat deja 14 mașini parcate neregulamentar în primele două zile

Foto: romaniatv.net

Primăria Capitalei a ridicat până în prezent 14 mașini parcate neregulamentar. Potrivit hotnews.ro, alte 4 au fost ridicate și puse pe platformă, însă proprietarii au ajuns la timp și au plătit doar taxa de ridicare. Alți 15 șoferi au primit doar amendă pentru oprire în locuri nepermise deoarece au ajuns înainte să vină platforma.

Daniel Rășică, directorul Poliției Locale a Municipiului București, a spus că au fost ridicate doar mașinile care erau parcate în stațiile STB, pe arterele din centrul Capitalei, cele care blocau mijloacele de transport public sau intrarea în spitale.

”Luni au fost ridicate și duse la depozit 9 mașini. La alte două șoferii au venit când acestea erau pe platformă, iar în zece cazuri au venit înainte să vină platforma și au plătit doar amenda pentru staționare în loc interzis. Marți, până la ora 15.00, au fost ridicate 5 mașini și duse la depozit, la alte două cazuri șoferii au venit când erau pe platformă și le-au recuperat, iar în 5 cazuri au venit înainte de sosirea platformei”, a spus Rășică.

Potrivit acestuia, după doar două zile de aplicare a măsurii, au început să apară și rezultatele. ”Pe Calea Victoriei, în zona Unirii, deja nu mai sunt mașini care staționează neregulamentar”, a explicat Rășică.

Legea spune că măsura de ridicare se aplică doar mașinilor oprite sau staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice. Partea carosabilă a drumurilor publice înseamnă partea de drum dintre cele două trotuare. Dacă șoferul parchează pe trotuar și nu lasă 1 metru, se dispune sancționarea cu amendă, nu ridicarea.