31 ianuarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Capitalei a început montarea iluminatului festiv. Luminiţele se vor aprinse pe 1 decembrie

Foto: Agerpres

Primăria Capitalei, prin intermediul  Compania Municipală de Iluminat Public Bucureşti, a demarat activitățile  de  montare a  instalaţiilor pentru iluminatul festiv de sărbători din Capitală.

“Luminiţele vor fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie, odată cu iluminatul public. Aproape 3.000 de instalaţii luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii şi Piaţa Presei Libere. Instalaţiile luminoase sunt aceleaşi din anii trecuţi, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente”, anunță Primăria Capitalei, potrivit unui comunicat Agerpres.

În zona Piaţei Constituţiei,  mai exact deasupra târgului de Crăciun, va fi amplasată o cupolă formată din instalaţii luminoase deţinute de companie.

Amintim faptul că în decembrie 2021, Nicuşor Dan preciza că PMB a cheltuit un milion de lei pentru iluminatul festiv, în timp ce în 2020 a alocat 10 milioane de lei în acest scop. El menţiona că Primăria a folosit toate instalaţiile luminoase pe care le avea la dispoziţie.

Print Friendly, PDF & Email