Primăria Capitalei a aprobat organizarea protestului Diasporei din 10 august

Foto: romanialibera.ro

Primăria Capitalei a aprobat organizarea unei manifestații ce va avea loc pe 10 august în Piața Victoriei. Potrivit Agerpres, organizatorul manifestației este Tomescu Tommy Joul, în calitate de reprezentant al Grupului de Acţiune Civică Diaspora pentru România.

Tomescu Tommy a anunțat că a depus cererea de aprobare pe 12 noiembrie, însă nu a primit niciun răspuns. Pe 31 decembrie, acesta a dat-o în judecată pe Gabriela Firea pentru că nu i-a răspuns în termenul legal de 30 de zile.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat în luna ianuarie că, potrivit organizatorului din acest an, se vor înregistra peste 250.000 de participanți. “Și ieri s-a luat în calcul solicitarea numitului Tommy Tomescu, depusă în luna noiembrie 2018, prin care acesta înțelege să obțină autorizația pentru data de 10 august 2019, în vederea organizării unei adunări publice, care vizează zona din Piața Victoriei, iar dumnealui estimează un număr de 250.000 de participanți. Am stabilit de comun acord care sunt obligațiile pe care trebuie să le îndeplinească organizatorul pentru această manifestație și ce măsuri vom lua noi pentru ca evenimentul să asigure siguranța participanților”, a declarat viceprimarul.

Pe Facebook au fost create mai multe evenimente pentru data de 10 august. Cel mai popular dintre acestea este “Diaspora revine Acasă! 10 August 2019, TOȚI în Piața Victoriei!”.