Primăria Brașov: Microbuze puse la dispoziţia persoanelor greu deplasabile pentru accesul la vaccinarea împotriva COVID-19

Primăria Braşov vine în sprijinul persoanelor care se deplasează greu punând la dispoziția lor 2 microbuze echipate corespunzător pentru a facilita  astfel accesul la vaccinarea împotriva COVID-19. Cele câteva sute de beneficiari vor fi programați pentru a primi vaccinul începând de săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat Agerpres.

Astăzi, viceprimarul Flavia Boghiu a specificat că este vorba despre câteva sute de persoane, greu deplasabile sau fără aparţinători, care sunt trecute în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei, care vor fi sprijiniţi să se programeze pe platforma de vaccinare şi să fie transportaţi la centrele de care aparţin.

De asemenea, Boghiu a declarat că, în 3 zile de la debutul etapei a II-a a campaniei de vaccinare, au fost epuizate toate dozele repartizate centrelor de vaccinare.

La rândul său, directorul DAS Braşov, Monica Chelban, a precizat că de acest sprijin vor putea beneficia 500 de persoane cu handicap locomotor, plus cele dependente, cărora li se adaugă persoanele care nu au figurat, până în prezent, în evidenţele instituţiei. În ce priveşte programările, acestea vor fi făcute de reprezentanţii DAS pentru cei care nu reuşesc să se înregistreze pe platforma de vaccinare prin intermediul medicilor de familie sau a aparţinătorilor, a menţionat Chelban.