23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Prima ediţie a Festivalului Internaţional ”Matei Vişniec” – online, începe duminică, de Ziua Internaţională a Poeziei

Foto: MNLR

Prima ediţie a Festivalului Internaţional “Matei Vişniec” se planificată să se defășoare  online, în perioada 21 – 27 martie. În acest fel, se va marca, prin prima şi ultima zi de festival, două date importante în care se regăsesc în calendarul cultural – Ziua Internaţională a Poeziei şi Ziua Mondială a Teatrului.

Conform unui comunicat al Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR), organizatorul evenimentului, în fiecare zi, începând cu ora 11,00, vor fi postate – pe pagina de Facebook, pe site-ul MNLR şi pe platforma culturaindirect.ro – o serie de lecturi din creaţiile proprii ale poeţilor invitaţi, care locuiesc în ţară sau în străinătate, mai exact este vorba despre  Anca Mizumschi (Arizona, S.U.A.),Irina Nechit (Republica Moldova), Florin Iaru, Carmen Veronica Steiciuc, Vlad Berariu, Teodor Dună, Andrei Codrescu (Brooklyn, S.U.A.).

Serile festivalului vor fi dedicate dramaturgiei şi cinematografiei.

“Piese de teatru, montate de regizori din România, Franţa, Italia, Spania, Brazilia şi Uruguay, performance-urile “Decomposed Theatre”, concepute de opt regizori din cadrul Trupei de Teatru Trap Door, coordonate de regizoarea americană Beata Pilch, lecturi de tip “maquette” ale actorilor trupei de teatru L’Echoscene din Franţa, spectacolul de marionete semnat de Eric Deniaud, precum şi adaptarea cinematografică “Dinţii”, în regia lui Rareş H. Stoica, vor fi postate în regim live pe pagina de Facebook a MNLR, alături de conferinţele susţinute de George Banu, teatrolog, eseist şi profesor emerit la Sorbonne Nouvelle – Paris”, menționează  MNLR.

De duminică, 21 martie, Teatrul Naţional Radiofonic va lansa, pe site-ul www.eteatru.ro, colecţia Matei Vişniec, ce reprezintă o bogată arhivă de spectacole radiofonice  care au fost realizate după piesele sale de teatru.

Lasă un răspuns