5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Preşedintele USR: Depunem moţiune împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode

Foto: Agerpres

 

Luni, preşedintele USR, Cătălin Drulă a declarat că va depune o moţiune împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, după eşecul admiterii României în Spaţiul Schengen.

“Depunem moţiune împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, am spus-o de acum o lună că pune în pericol Schengenul, iată că s-a concretizat exact ce am spus – pentru acest major al politicii externe româneşti trebuie să existe asumare şi responsabili. Binenţeles, responsabilul principal este la Cotroceni, şeful diplomaţiei şi politicii externe a României, Klaus Iohannis, care s-a ascuns, care n-are timp să vină în faţa Parlamentului, în faţa poporului, să dea explicaţii, ci postează informaţii pe Facebook”, a spus Drulă, într-o conferinţă de presă, potrivit unui comunicat Agerpres.

Drulă este de părere că la nivel parlamentar majoritatea politică “a eşuat lamentabil” în relaţiile dintre PNL şi grupul europarlamentar din care face parte – Grupul Popularilor Europeni, unde s-a văzut “un soi de alba-neagra cu poziţia acelui grup”, când liderul spunea că susţine România, când spunea că îl susţine pe cancelarul austriac.

“Am depus şi o cerere de chemare a ministrului de Externe al României Aurescu, la Ora Guvernului, pentru a da explicaţii în acest caz. Nu lăsăm acest subiect din braţe, nu scapă de opoziţia din Parlament, pentru că este absolut ruşinos ce se întâmplă, e un eşec colosal (…) al diplomaţiei româneşti, probabil cel mai mare eşec din ultimii 20 de ani”, a mai explicat Drulă.

Print Friendly, PDF & Email