23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Preşedintele şi premierul participă la o acţiune de împădurire în sudul României

Foto: agerpres.ro

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu şi mai mulţi membri ai Guvernului vor participa astăzi în oraşul Dăbuleni din judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, potrivit Agerpres.

Campania este iniţiată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

,,Preşedintele Klaus Iohannis va discuta cu autorităţile centrale şi locale prezente la eveniment despre măsurile care vor fi luate pentru a accelera campania de împădurire pe terenuri degradate şi nisipoase, o componentă importantă a Programului Naţional de Împăduriri”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Acţiunea se desfăşoară în contextul Zilei Internaţionale a Pădurilor, marcată anual la 21 martie, a cărei temă este în acest an ,,Restaurarea Pădurilor”.

,,Restaurarea şi managementul sustenabil al pădurilor ne ajută să răspundem schimbărilor climatice şi să protejăm biodiversitatea, pădurile adăpostind 80% din biodiversitatea terestră. (…) În contextul schimbărilor climatice, trebuie intensificat efortul de împădurire mai ales în sudul României, în judeţe care au deficit de pădure şi sunt mai expuse la deşertificare”, a precizat Administraţia Prezidenţială.