21 martie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care mărește termenul de valabilitate al poliţelor de asigurare şi reasigurare în cazul falimentului societăţilor

Foto: presidency.ro/News.ro

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care care are în vedere majorarea de la 90 de zile la 150 de zile a termenului de valabilitate al poliţelor de asigurare încheiate de societăţile de asigurare şi reasigurare împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri de deschidere a procedurii de faliment, potrivit unui comunicat News.ro. 

Astfel, şeful statului a semnat decretul de promulgare a Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 62/2022 pentru modificarea art. 262 alin. (32) din Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 19/2022 privind unele măsuri referitoare la garanţiile de bună execuţie constituite în cadrul contractelor de achiziţie publică şi al contractelor sectoriale.

Legea promulgată prevede „creşterea termenului de valabilitate, de la 90 de zile la 150 de zile, a poliţelor de asigurare încheiate de societăţile de asigurare/reasigurare împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri de deschidere a procedurii de faliment, aferente contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15, garanţii prevăzute în anexa nr.1, Secţiunea A din Legea nr.237/2015”.

Print Friendly, PDF & Email