26 septembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Preşedintele ales al USR, Cătălin Drulă: Îmi doresc să intrăm într-un guvern, cu premierul şi să avem şi preşedintele

Foto: News.ro

Noul preşedinte ales al USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre alegerile din 2024 că îşi doreşte ca USR să aibă un rezultat cât mai bun, care să le permită să dea premierul României şi să câştige şi preşedinţia României.

Atunci când a fost întrebat despre plecările din partid, din ultima perioadă, Cătălin Drulă a afirmat că nu crede că vor mai fi plecări şi că este ”o energie foarte bună” în partid, după alegerile de duminică. Despre o posibilă candidatură a sa la prezidenţiale, Drulă a spus că i se potriveşte mai bine ca fire zona de executiv.

Întrebat care este obiectivul său, în 2024, Cătălin Drulă a spus că doreşte un rezultat cât mai bun la alegeri.

”Obiectivul meu este să avem un rezultat cât mai bun în 2024, care să ne permită să dăm premierul României”, a spus Drulă, afirmând că ”cifrele sunt importante doar ca să faci majoritate şi să poţi învesti un Guvern şi important este să fii prima forţă în acel guvern, ca să poţi să dai premierul”.

”Eu am văzut ce important este să ai premierul. Eu am făcut multe la Ministerul Transporturilor, dar pe unele nu le-am putut face pentru că aveam un premier care, la vremea respectivă, captiv unor voci din jurul lui, era ostil, şi asta m-a limitat în acţiune”, a spus Cătălin Drulă.

Apoi, el a continuat: ”Până la urmă, premierul şi preşedintele sunt cei mai importanţi în România şi ăsta este obiectivul pentru 2024”.

Întrebat dacă îşi propune ca USR să câştige şi preşedinţia şi alegerile parlamentare, Drulă a răspuns: ”Da, asta îmi doresc. Îmi doresc să intrăm într-un guvern, cu premier şi să avem şi preşedintele”.

În momentul în care a fost întrebat dacă se vede candidat la preşedinţie, Drulă a spus: ” Mi se potriveşte mai bine ca fire zona de executiv real, am fost ministru, ştiu cu ce se mănâncă, am stat la masa Guvernului, aşa aş vedea mai bine, dar am văzut ce importanţă are preşedintele”, a afirmat el, potrivit News.ro.

Cătălin Drulă a arătat că Congresul este cel care stabileşte candidatul la prezidenţiale şi a arătat că e prematur să vorbească despre o candidatură a sa la prezidenţiale. ”Încă nu am această chestiune conturată”, a completat el.

Cătălin Drulă a fost ales, duminică, preşedinte al USR din primul tur în urma votului online. Rezultatul va fi validat la Congresul din 16 iulie.

Print Friendly, PDF & Email