Presa britanică: Corupția și crimele amenință pădurile din România

Foto: proconstanta.ro

Despre problemele pădurilor din România a scris cotidianul The Independent. Astfel, jurnaliștii britanici susțin că pădurile din țara noastră sunt supuse unui adevărat asalt al mafiei lemnului, scrie adevarul.ro. The Independent numeşte România drept ”Amazonul Europei”, precizând că aici trăieşte cea mai mare rezervaţie de urşi bruni din Europa. Jurnalistul Stephen McGrath s-a deplasat în România pentru a documenta un articol în care detaliază modul în care cele 7 milioane de hectare de pădure sunt ameninţate de mafia lemnului.

Jurnalistul britanic amintește și de cei doi pădurari uciși de mafia lemnului,  Liviu Pop din Maramureş și Răducu Gorcioaia din Paşcani. Aceste crime au declanșat un protest de amploare în București, unde 4.000 de oameni au ieșit în stradă.

Anual, 38 de milioane de metri cubi de pădure sunt tăiaţi în România, dintre care 20 de milioane sunt tăiaţi ilegal. În urma incidentelor din ultimul timp, Romsilva a cerut ca cei 160.000 de pădurari de care dispune să poată purta arme de foc.