5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premierul Nicolae Ciucă: Vom continua toate demersurile pentru aderarea la spaţiul Schengen

Foto: News.ro

Vineri, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că România  va continua toate demersurile necesare  pentru aderarea la spaţiul Schengen şi se caută soluţii cu instituţiile europene.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că, după votul din Consiliul JAI, ”nivelul relaţiilor diplomatice cu Austria va scădea” de acum în colo, iar  demersurile pentru intrarea în Schengen vor continua.

”În continuare, aşa cum am discutat cu preşedintele României, cu preşedintele PSD, vom continua toate demersurile pentru aderarea la spaţiul Schengen, pentru a ne îndeplini obiectivul naţional. Este nevoie să continuăm acest demers, din respect pentru români”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat News.ro.

Apoi, premierul a mai susținut că acum se caută soluţii.

”În acest moment, se discută cu instituţiile europene şi cu Preşedinţia cehă pentru a putea să identificăm care sunt soluţiile imediate care pot fi luate. De asemenea, discutăm cu partea suedeză, pentru că urmează să preia Preşedinţia de la Cehia şi să analizăm, de asemenea, oportunitatea repunerii pe agenda Consiliului a deciziei de aderare”, a mai afirmat premierul.

Potrivit acestuia, ”în acest moment se discută la nivelul Ministerului de Externe şi cu instituţiile europene care ar putea fi soluţiile şi demersurile care să ducă la o decizie favorabilă, altfel, să repunem pe agendă subiectul”.

Print Friendly, PDF & Email