23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premierul Florin Cîţu anunţă înfiinţarea unui comitet interministerial care să pregătească, de la 1 iunie, revenirea la normalitate

Foto: news.ro

Luni, în cadrul unei conferințe de presă, premierul Florin Cîţu a anunţat înfiinţarea unui comitet interministerial, sub coordonarea sa,  menit să pregătescă, de la 1 iunie, revenirea la normalitate.

”Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet  interministerial sub coordonarea premierului care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate. Acesta este prima bornă pe care o punem pentru a reveni la normalitate”, a declarat prim-ministrul, potrivit news.ro.

El a explicat că data de  1 iunie reprezintă  primul pas. Nu va fi totuși o deschidere de 100%, dar este o măsură care trebuie pregătită din timp. În cadrul acestui comitet interministerial  vor fi implicate toate ministerele. Premierul a mai subliniat că pentru această revenire este necesară vaccinarea populației. De această campanie de vaccinare depinde deschiderea economiei.

Când a fost întrebat  dacă certificatul verde despre care se vorbeşte la nivel european se va aplica şi în România, premierul a spus:
“Nu. În niciun caz. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanţă fără. De aceea avem acest comitet interministerial, pentru a ne asigura că sunt reguli pe care le vor respecta, dar fără certificat verde”.