14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premierul discută cu reprezentanţi ai mediului de afaceri despre organizarea de centre de vaccinare în cadrul companiilor

Foto: Agerpres

Marţi, premierul Florin Cîţu va avea o întâlnire la Guvern, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri pentru a  vorbi  despre organizarea unor centre de vaccinare în cadrul companiilor, potrivit unui comunicat Agerpres.

În plus, tot marţi, şeful Executivului are o întâlnire cu reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai asociaţiilor ale pacienţilor pe subiectul  campaniei de vaccinare.

La aceste reuniuni vor fi prezenţi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepreşedinte CNCAV Andrei Baciu.

“Mâine am o întâlnire la Guvern cu asociaţiile companiilor mari, mici, din mai multe sectoare, pentru a vedea cum putem să îi implicăm şi pe ei în această campanie de vaccinare. Facem centre de vaccinare în companiile mari, centre de vaccinare mobile, vor face ei poate o campanie de vaccinare. Voi încerca să găsim toate resursele. Aceasta este prioritatea în acest moment: o campanie de vaccinare de succes, pentru că partea economică am reuşit să o gestionăm cât de cât bine chiar în pandemie. (…) Ne interesează să ieşim cât mai bine din această perioadă, cât mai repede, pentru că avem nişte obiective foarte importante şi pe care putem să le atingem, să revenim, să începem să revenim la normalitate, iar prima bornă este 1 iunie, după 1 iunie să începem să revenim la normalitate”, a declarat aseară, la Digi 24, prim-ministrul Florin Cîţu.

Premierul susține că este necesar accelerarea procesului de vaccinare pentru o posibilă revenire la normal.  “Dacă vrei să meargă mai bine, faci tot efortul să meargă mai bine. Trebuie să găsim soluţii. Aşa cum v-am spus, m-am întâlnit cu organizatorii de evenimente, m-am întâlnit cu cultele, m-am întâlnit cu toată lumea. Am avut şi cultele, vă daţi seama, să susţină campania de vaccinare. Am făcut acest lucru. Eu mă întâlnesc cu toată lumea, cu toţi românii, le explic beneficiile campaniei de vaccinare, pentru că numai aşa putem să revenim la normal. Nu există altă soluţie”, a subliniat premierul.