13 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premierul Ciucă salută decizia istorică a Consiliului European de a acorda statutul de candidat la UE Republicii Moldova şi Ucrainei

Foto: Agerpres

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a salutat decizia Consiliului European de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la aderarea la Uniunea Europeană, scoțând în evidență faptul că România va fi alături de cetăţenii din cele două state şi Georgia în parcursul lor european.

“Salut decizia istorică a Consiliului European. România va fi alături de cetăţenii Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei în calea lor europeană”, a scris Nicolae Ciucă, joi seară, într-o postare pe pagina de facebook a Guvernului.

Trebuie menționat faptul că  joi, șefii de stat şi de guvern ai Uniunii Europene au acordat joi Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la aderarea la clubul comunitar, după ce săptămâna trecută Comisia Europeană a făcut o recomandare în acest sens, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Consiliul European a hotărât să recunoască “perspectiva europeană” a Georgiei, dar nu i-a acordat încă statutul de candidat.

Print Friendly, PDF & Email